Programma - Heerlijckheid Herwen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Programma

PROGRAMMA "Heerlijckheid Herwen"

 
 
 
 
 
 

Elk EKO-bedrijf werkt vanaf 2017 jaarlijks op twee thema's aan verduurzaming. Denk aan minder water en meer biodiversiteit. Minder afval en meer gezondheid. Meer sociaal beleid en minder energie. Of meer dierenwelzijn en minder verpakkingen. Zo zijn er twaalf: elke EKO-ondernemer kiest elk jaar twee thema's en stelt daar meetbare doelen bij. Het behalen van die doelen is onderdeel van de certificering.

Oktober 2018

8 t/m 14 oktober promoweek EKO restaurant met "dag van de duurzaamheid" (10 okt). Deze week neemt de Heerlijckheid Herwen als mentorkok deel aan het Liemerskookfestijn  (8 oktober) bij de Groene Schuur in Groessen. Opa Anton en kleindochter Mirre nemen het dan op tegen de concurrentie van vier andere kook-paren. Uiteraard kmaken Anton en Mirre met een biologisch hoofdgerecht.  Op 14 oktober wordt de uitslag van de kookwedstrijd bekend gemaakt.

 
 
 

31 oktober  Haloween, pompoen buffet.
Haloween is een verkleedfeest op 31 oktober in de engelstalige landen de avond voor de kerkelijke feestdag van "allerheiligen" (All Hallows evening is de Engelse naam voor allerheiligenavond). De pompoen is een vruchtvlees geworden verschijning van het haloween feest, maar ook een zeer herkenbare vrucht uit de biologische en vegetarische keuken.  

Op 31 oktober staat de Heerlijckheid Herwen in het teken van Halloween. We presenteren dan een groot vegetarisch  pompoen buffet, met uiteraard een verscheidenheid aan pompoenen in de hoofdrol.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu