april, grasmaand, ontstuimig... - Heerlijckheid Herwen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

april, grasmaand, ontstuimig...


April, grasmaand, onstuimig en eigenwijs

De boeren hebben graag een droge maart met een vroeg voorjaarszonnetje en een natte april. Bij een te droge april verdrogen de jonge kiemplantjes 'en masse' en zaden die nog niet uitgekomen zijn  worden in hun ontkieming sterk geremd. April laat zich echter niet sturen door de boeren.  

Zo ook op 18 april van dit jaar (2018). De vrijwilligers van het toeristisch informatiecentrum (TIC) op het Gelders Eiland hadden als eigen activiteit een knapzaktocht uitgezet in het Rijnstrangengebied. De "Heerlijckheid Herwen" had de eer om deze knapzaktocht  te ondersteunen met het vullen van de knapzakken en het verzorgen van een verrassende lunch midden in een weiland, waar de biodiversiteit weer alle ruimte krijgt.

April was de wandelaars en de cateraar wel goed gezind. Met het mooiste weer van de wereld (door de warmte was het voor de wandelaars wel afzien!) werd de knapzaktocht een fantastische dag om niet snel te vergeten. Een mooiere gelegenheid om te laten zien, waar de "Heerlijkcheid Herwen" voor staat is er niet. Hopelijk krijgt deze knapzaktocht nog een vervolg.Vriend en fotograaf John Voermans maakte een mooie fotoserie van deze unieke lunch die door de "Heerlijckheid Herwen" werd verzorgd in het Rijnstrangen gebied tussen Aerdt en Oud Zevenaar.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu