3 Oeverfestival - Heerlijckheid Herwen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

3 Oeverfestival

3-OEVERFESTIVAL  21- en 22 september  2019
Heerlijckheid Herwen

PLEISTERPLAATS op oostoever
(Gelders Eiland en Liemers)
tijdens breed cultureel festival Gelderse Poort.

Op elke pleisterplaats vindt u een informatiestand  over het festival!
Ook op de website van het 3  Oever Festival vindt u al veel informatie over dit brede evenement in de Gelderse Poort

Op elke pleisterplaats kunt u starten voor de atelierroute.  Op elke oever is een route uitgezet.
Ruim 50 kunstenaars stellen hun atelier open of exposeren op de pleisterplaatsen of op andere  locaties.

Pleisterplaatsen en atelierroutes zijn met elkaar verbonden door de 3 veren over Waal en Pannerdenskanaal. De Veren over de Waal zijn alleen voor voetgangers en fietsen bestemd. U kunt dus het beste het festival bezoeken op de fiets! Geen fiets tot u beschikking! Geen Probleem. Op basis van reservering regelen we een huurfiets voor u op DE PLEISTERPLAATS.  

Op de pleisterplaatsen is een doorlopend optreden. Ook op enkele andere locaties worden optredens verezorgd, vaak in combinantie met exposerende kunstenaars.   

Bij Biologisch restaurant Heerlijckheid Herwen kunt u tijdens het 3- Oever festival ook terecht om iets te drinken of te eten. Uitgeraard zijn alle etenswaren en drankjes bij ons van biologisch herkomst.

Op zaterdagavond 21 september staat is er vanaf  17.00 uur een Passioneel buffet voor u klaar. Kosten 20,00 euro p.p.
Op zondagochtend 22 september staat er vanaf 10.00 uur een passioneel brunchbuffet voor u klaar. Kosten 15,00 euro p.p. (incl. koffie/thee/ sap)
(graag reserveren voor het buffet: 0481-453333)

 
 
 

Zaterdag 21 sept 2019
20:00 - 22:00 uur
Heerlijckheid Herwen

Hier Dooft Niets ....
Muziektheater
duo "de Andersons".
met Special guests
Maurice Kummer en
Anna Lena Penninx.

Hartstochtelijk theaterprogramma van kleinkunstgezelschap de "Andersons" over verwondering.
"Deze voorstelling doet de grootste pessimist weer geloven in het leven. De Andersons bruisen, verstillen, ontroeren, passioneren en laten je niet meer los.
De Anderssons worden gevormd door het duo Anna Agren en Roel Dullaart. Hun prachtige poetische liedjes komen juist extra tot hun recht in sfeervolle niet alledaagse theaterlocaties, zoals tijdens het 3 Oever Festival bij onze pleisterplaats "Heerlijckheid Herwen".

Over een eerder optreden schreef een recensent: "De voorstelling is goed doordacht, de leden van De Andersons hebben talent, de tekst en de liedjes zijn van een hoog niveau, maar er is nog een ander ingredient dat hun optreden naar een zo hoog plan brengt: passie. Passie om muziek te maken, passie om alles uit de voorstelling te halen en passie om het publiek deelgenoot te maken van hun passie. En dat voelt het publiek. Kortom, de voorstelling was een warme en overdonderende gebeurtenis."

Als altijd hebben de Anderssons een speciale gast in hun programma uitgenodigd en tijdens het 3 Oever Festival zijn dat er zelfs twee. Twee gasten met passie, passie als de Andersons, Maurice Kummer, kunst met passie staat op zijn visitekaartje, is immer op zoek naar Passie. Hij exposeerde het afgelopen jaar bij de Heerlijckheid Herwen met het thema littekens. Hij valt tijdens zijn nieuwe zoektocht naar passie en vrijheid met zijn hele ziel en zaligheid in de boter tijdens het optreden bij de Andersons
.
Anna Lena Penninx, net als Anna Agren gezegend met Zweedse roots, maakte zich de afgelopen acht jaar als Gelders Statenlid sterk voor meer biodiversiteit. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen heeft volgens Penninx grote risico voor de natuur, bodemleven en waterkwaliteit. In haar nieuwe functie als lid van het algemeen bestuur van Waterschap Rijn- IJssel kan ze gepassioneerd haar tanden zetten in het bewaken van de waterkwaliteit.

(Fotograaf Femke Linders-Klein)

 

Zondag 22 sept 2019
11:30 - 13:00 uur
Heerlijckheid Herwen

Brunchconcert Piano en zang
in franse sferen van
Pianist Jetse de Jong en
zangeres Manon Neijenhuis,
artiesten van Liemerse bodem


Jetse de Jong (Zevenaar) studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en kreeg les in klassieke muziek en jazzmuziek. Jetse is opgegroeid tussen de muziek. Jazz is duidelijk aanwezig in zijn DNA, maar Jetse heeft naast vele samenwerkingen in de jazz kring van zijn vader ook zijn eigen talenten goed ontwikkeld. Muzikaal is hij van achter de piano aanwezig op het kruispunt waar improvisatie / jazz, folk en klassieke muziek elkaar ontmoeten. Wanneer iemand naar zijn muziek luistert, wordt het duidelijk dat chant-achtige melodieen, stilte, improvisatie en spontaan samenspel de hoofdingredienten zijn. Tijdens het 3- oeverfestival kunt u genieten van de veelzijdigheid van Jetse de Jong achter de Piano, die er voor koos om zijn concert een extra Liemerse dimensie te geven  door de samenwerking met zangeres  Manon Neijenhuis (Didam).

Manon Nijenhuis, haar muzikaliteit en prachtige stem viel al op viel tijdens haar schoolgang op het Liemerscollege, won in 2016 op jonge leeftijd met haar band Flod het Open Podium van Amphion. Ze studeert nu zang aan het conservatorium in Utrecht.  U zult nog zeker veel van haar gaan horen, om te beginnen tijdens het 3- Oeverfestival. In de afgelopen vijf jaar heeft ze podiumervaring opgedaan als zowel lead- en backing-vocalist, in kleine en grotere bezettingen, in binnen- en buitenland met soms veel maar vaak ook weinig repetitietijd. Dit heeft haar geleerd altijd goed voorbereid te zijn en te kunnen inspringen op wat een situatie op dat moment nodig heeft. Waardevolle ervaringen van Manon waren een week musiceren, improviseren en samenwerken met muzikanten en dansers op het Trinity Laban Conservatory of Music and Dance, de EP Paper Track van FLOD met eigen werk uitbrengen en optreden met de Matthew Herbert Brexit Bigband op het North Sea Jazz Festival.  Ze houdt van afwisseling en nieuwe uitdagingen en zingt graag in verschillende projecten.

In verschillende combinaties en samenstellingen  treden Jetse en Manon regelmatig samen op.  muzikaal lijken ze een klik te hebben. Het levert een mooi samenspel waarvan je alleen maar kunt genieten. Speciaal voor het 3- oeverfestival heeft Jetse een programma samengesteld met als uitgangspunt het bohemien gevoel tijdens ons kunstprogramma.  De passie spat er van af. Niet alles wat goed is hoeft dus van ver te komen. Ook de Liemers brengt bijzonder talent voort dat aandacht verdiend.  ntimi kennen het tweetal wellicht al van de verschillende optredens die ze in de afgelopen jaren in de regio hebben gegeven, maar via het festival aan de oevers van de Gelderse poort, hopen we ook een breder publiek kennis te laten maken met deze prachtige jonge talenvolle musici.


Montmartre in Herwen:
Kunst, muziek, theater, kom het beleven!
Zang en muziek, passie, liefde, vrijheid en verwondering! La Boheme, zoals het op Montmartre ooit is begonnen, met een aantrekkingskracht voor artiesten, kunstenaars, en liefhebbers, waaronder vele grote namen. Een klein dorpje op de heuvel net buiten Parijs, verworden tot een van de grootste trekpleisters van een wereldstad. Geniet tijdens het 3- Oeverfestival van het prachtige gevoel van vrijheid op het Gelders Eiland. Voel u even Bohemien bij "Heerlijckheid Herwen".


Bij Pleisterplaats biologisch restaurant Heerlijckheid Herwen (oostoever) kunt u tijdens het 3 Oever Festival doorlopend genieten van zangers, muzikanten, kunstenaars, exposities, sneltekenaar, theater, workshops, lezingen, wandelingen en een kleine biologische markt. De doorlopende voorstellingen en activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Naast de doorlopende voorstelling staan er drie volledige theaterproducties op het programma bij Heerlijkcheid Herwen (zie programma hiernaast). Voor de Theatershows wordt entree gevraagd (kaartje 10,00 euro/ studenten 6,00 euro). U kunt al kaarten reserveren via de website van het 3 Oever Festival. kosten 10,00 euro per kaart. Kaarten kunt u ook vooraf bestellen via de site van het 3 oeverfestival. 

Zondag 22 sept 2019
14:00 - 15:30 uur
Heerlijckheid Herwen

BRUL: .........
Theatermatinee  met
Sofie de Klerk (zang en accordeon)
en Jascha Bordon (Cello)


Waar staat BRUL voor? Wat dacht je zelf, was direct de reactie van Sofie de Klerk, een  jonge authentieke theaterpersoonlijkheid met lef en een prachtige podium presence van accordeon en zang.

Sofie neemt u graag mee naar een tijd lang gelee. In het Monmartre van toen. Het leven was zacht, we leefden te vree. La Boheme, La Boheme;  Charles Aznavour  scoorde er een tijdloze wereld hit mee. Martijn  Brouwers zong er een eigen versie van in een  Nederlandse vertaling.  Sofie de Klerk, een jonge authentieke theaterpersoonlijkheid met lef en een prachtige podium presence,  doet er een schepje bovenop in haar vertolking van zang en accordeon. Samen met de Italiaanse cellist Jascha Bordon geeft ze een eigen zwier aan deze chanson, de passie, de muziek , de kunst en de vrijheid van het leven als Bohemien.

Sofie de Klerk, is een performance artist. Theater, Kijk en luisterspel. Eenmaal op het podium grijpt ze je. Al vroeg koos ze voor de accordeon als haar instrument om de gevoelige noot te raken.  Ze volgde haar opleiding aan Koninklijk Conservatorium in Den Haag, gericht op Klassiek accordeon, maar haar interesse voor andere disciplines is groot.  Als ze het podium op stapt, gebeurt er iets met haar.  Dan gaat ze los!  Dan blijkt de accordeon een prachtig instrument dat  haar brengt naar grote hoogte. De accordeon en haar talent  zijn dan een eenheid, een unieke combinatie waarmee de muzikale wereld voor je open ligt. Ze droomt  dat haar naam op een dag staat aangekondigd in het programma van koninklijk Theater Carre.  Ze is al goed op weg. Ze wordt veel gevraagd voor diverse projecten, treedt in diverse combinaties  en in meerdere genres regelmatig op.  Ze timmert aan de weg om haar muzikale eigenheid op de planken te zetten. Daar ligt ook de kans voor haar om passie optima forma te bereiken. Sofie de Klerk die zich niet laat vangen door de grenzen van haar instrument; integendeel, ze schrijft intense, verhalende performances met zang en  dans en met haar wervelend toetsenwerk overschrijdt ze grenzen  in een breed scala aan genres, stijlen en grote namen – van klassiek tot de Klerk zelf. Sophie zingt alles in het Nederlands.

Eerdaags gaat Sofie de Klerk voor Carre, maar nu eerst te gast bij de Heerlijckheid Herwen, waar we van haar passie voor accordeon en zang kunnen genieten. Tijdens het 3- oeverfestival treedt ze op als duo, samen met de Italiaanse cellist Jascha Bordon.  Ze spelen met het publiek om hun heen. U zit gewoon aan tafel met het glas op tafel en Sofie  beweegt zich vrij over de vloer. Het doet denken aan de kroegscene uit de opera la Boheme van Puccini. Dit concert is de première van het nieuwe programma als duo voor het aankomende seizoen. Een heuse primeur!
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu